Музички центар Крагујевац организује у среду 30.јуна од 20 часова у сали Прве крагујевачке гимназије концерт Градског камерног оркестра Шлезингер.

После веома успешног и запаженог концерта у мају ГКО Шлезингер ће одржати други концерт са новом поставом коју предводи концертмајстор Мирослав Павловић.
ГРАДСКИ КАМЕРНИ ОРКЕСТАР „ШЛЕЗИНГЕР“ представља један од главних стубова музичког живота Крагујевца. Основан је 2006. године као резултат непо­рециве потребе за специфичном и драгоценом културном и уметничком улогом у музичком животу Крагујевца. Оркестар чине истакнути музичари нашег града. Градски камерни оркестар „Шлезингер“ остварио је велики број целовечерњих концерата у Крагујевцу и Београду. Такође је био и део телевизијских и радио емисија (од наступа уживо на РТС-у, до бројних наступа на локалним медији­ма). Од 2011. године Градски камерни оркестар „Шлезингер“ делује као један од ансамбала Музичког центра Крагујевац.

На програму ће бити изведена дела Хајдна и Јаначека.

Можете резервисати ваше место на :
034 334 264
мејл : muzickicentarkg@gmail.com.

За почетак манифестације Културно лето Музички центар Крагујевац припремио је концерт који ће публици у Крагујевцу пружити прилику да ужива у звуцима џез музике на мало другачији начин.

Шимун Матишић џез квартет наступиће у четвртак 1.јула у Првој крагујевачкој гимназији од 20 часова. На програму ће бити изведен Моцарт у џез обради: