Христос васкрсе!

У првом делу своје књиге са поднасловом „Карађорђевићи и Обреновићи у анегдотама” крагујевачки карикатуриста Мића Милорадовић је сакупио и објавио стотине анегдота о личностима из наше новије историје и илустровао их са преко 500 оригиналних карикатуралних портрета.
У уводном делу књиге (који смо управо чули) аутор је искористио једно размишљање писца Милована Витезовића, сатиричара и хумористе које по њему најбоље осликава разлике између два родоначелника српских модерних династија.
Његова претходна књига „Ненаручене приче – Легендарни Крагујевчани у анегдотама” изашла је 2005. године. За суграђане му није требала мемоарска литература јер су то биле приче на којима је Милорадовић одрастао али пак за ову опсежнију тему морао је да посегне за бројним изворима и грађом.
О томе како је дошао на идеју да ради на књизи о знаменитим Србима у анегдотама, колико је дуго писао књигу и које све изворе и литературу је користио казује нам данас у васкршњој емисији „Стара, добра времена” наш гост карикатуриста Мића Милорадовић.
Чућемо и које су његове омиљене анегдоте, које личности из наше историје су га фасцинирале и због чега али и када ће изаћи други део његове књиге.