Филип Томић, вд директор Музичког центра Крагујевац, најавио је концерт ансамбла Liberquatro у четвртак, 29.04.2021 од 20 часова у сали Прве крагујевачке гимназије.

Пројекат танго ансамбла Liberquatro „Танго кроз време“ настао је из идеје да се ширем аудиторијуму представи танго музика и ова специфична латиноамеричка култура која је 2009. године уврштена на UNESCO-ву листу културног наслеђа. Ансамбл је специјализован за извођење танго музике композитора као што су Астор Пјацола, Царлос Гардел, Анибал Троило, Франциско Канаро, Хорацио Салган и други. На редовном репертоару ансамбла налазе се композиције традиционалног танга, танго нуево правца ( композиције из танго оперите „МАРИА ДЕ БУЕНОС АИРЕС“ Астора Пјацоле), савремене танго композиције, као и композиције домаћих композитора. Посебно место на репертоару заузимају композиције Астора Пјацоле с обзиром да је Пјацола фузијом џеза, традиционалног танга, необарокног стила и театра створио нови стил – танго нуево, стил који је унео револуционарне промене у музици.

Ансамбл одржава редовну концертну активност у Београду: Задужбина Илије М. Коларца, Свечана сала Скупштине града, Дом културе Студентски град, Народна библиотека Србије, Културни центар Београда итд. Ансамбл такође редовно наступа по културним центрима у Србији и региону. Идејни творац, ауторка музичких аранжмана и уметнички директор танго ансамбла “Liberquatro” је пијанисткиња Ксенија Ристић. Ансамбл карактерише висок извођачки ниво и специфична интерпретација, као и изузетна енергичност. Такође се истиче и начин конципирања програма, који код публике изазива велику пажњу. Liberquatro је снимао за РТС, РТС ДИГИТАЛ, РТВ СТУДИО Б, РТВ КРАГУЈЕВАЦ, РТВ ПАНЧЕВО. Чланови ансамбла Liberquatro су чланови Удружења музичких уметника Србије (УМУС).

Број места је ограничен . Резервације можете извршити на број телефона 034 334 264 или путем мејла на muzickicentarkg@gmail.com