У дану када наша Црква прославља Светог Мелетија Антиохијског, великог претходника и учитеља Светог Василија Великог, Светог Григорија Богослова и Светог Јована Златоустог, 25. фебруара 2021. године, у Владичанском двору у Крагујевцу одржана је седница Епархијског савета Шумадијске епархије СПЦ на којој су чланови овог високог органа епархијске црквене самоуправе разговарали о свему што је остварено у свим доменима црквеног живота у Шумадијској епархији током 2020. године.
Dелатности које се обављају у Шумадијској епархији, као што су издавање књига у Издавачкој установи “Каленић”, излажење епархијског часописа “Каленић”, функционисање епархијске радио станице Златоусти, функционисање предузећа “Црквене шуме” и делатност хуманитарног фонда Доброчинство, добиле су позитивну оцену чланова Епархијског савета уз истицање да све ове установе битно доприносе побољшању свих видова црквеног живота.
Колегиница Гордана Јоцић, преноси нам изјаву са Седнице гђе Драгице Божовићо раду Издавачке установе Каленић, као и изјаву г. Негослава Јованчевичћа, заменика главног и одговорног уредника часописа Каленић о излажењу овог епархијског часописа у претходној години: