Награђивана поставка „Снови Хиландара” крагујевачког јувелира и уметника биће прва изложба у Храму Светог Саве на Врачару. Истовремено у Малом ликовном салону Галић излаже циклус слика под називом „Игра анђела прва изложба – 11 дана”.
У Храму Светог Саве на Врачару, данас у понедељак, 1. марта, биће први пут отворена једна ауторска изложба. Част и признање да буде први излагач у овом велелепном Храму припала је Славољубу Ђанију Галићу, јувелиру и уметнику из Крагујевца чији је рад на овој колекцији благословио блаженопочивши патријар Павле.
Биће то прилика да се јавност поново сретне са јединственом и непоновљивом колекцијом – изложбом „Снови Хиландара” а која се састоји од 33 експоната, израђених комбинацијом манастирских крхотина, племенитих метала и драгог камења. Сваки експонат излаже се у посебној и специјално израђеној витрини, што ће у монументалном амбијенту ове светиње додатно истаћи имагинацију и свевременост ауторове поруке.
За експонате ове изложбе Славољуб Галић Ђани је награђен Ђурђевданском наградом (Крагујевац, 2008.), наградом Вукове задужбине (Београд, 2009.) и наградом Капетан Миша Анастасијевић (Нови Сад, 2009.).
Отварање изложбе „Снови Хиландара” је у Храму Светог Саве у 18 сати а Ђанијеви радови ће бити изложени на Врачару до краја месеца.
Четири дана раније, у четвртак, 25. фебруара у Малом ликовном салону крагујевачког Народног музеја отворена је изложба слика Славољуба Галића Ђанија под називом „Игра анђела прва изложба – 11 дана”. Реч је о поставци 11 слика, такође оплемењенима предметима и артефактима из Хилндара формата 80 пута 60 сантиметара. Крагујевачка поставка Галићевих радова биће изложена у Малом ликовном салону до 18. марта.