Статуету Јоаким Вујић коју Књажевско-српски театрар у Крагујевцу додељује за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији, уручена је синоћ професору и редитељу Светозару Рапајићу.

Рапајић је за Радио – телевизију Крагујевац рекао да је то највећа позоришна награда и да је поносан што је у друштву „корифеја, легенди“, њених досадашњих лауреата.

Прошло је 60 година мог професионалног рада и после целог тог времена, после разних и мука и задовољстава, и свега тога, долази ова круна и неки доказ да све што то смо радили и што смо се мучили није било узалуд, да је оставило неког трага, рекао је Рапајић.
Прстен са ликом Јоакима Вујића додељен је редитељки Андјелки Николић, а годишња награда театра глумцу из Крагујевца Чедомиру Штајну.

Уручењем традиционалних признања и премијерним изводјењем представе синоћ је обележен Дан театра у Крагујевцу, у знак сећања на Сретење пре 186 година, када је у Крагујевцу изведена представа Јоакима Вујића „Фернандо и Јарика“.

На сцени театра изведена је синоћ представа „Генерали или сродство по оружју“ по тексту Борислава Пекића у режији Марка Мисираче.