На дан када су обележили 14. годишњицу самосталног деловања у крагујевачком Заводу за хитну медицинску помоћ одлучили су да се захвале онима који су им омогућили да раде и збрињавају пацијенте на територији Крагујевца и околине.
У петак, 30. јануара у сали едукационог центра „др Ранко Вукић” прво такво признање „Повељу за допринос у раду и развоју Завода” добио је град Крагујевац који је од 2014. године ЗХМП уступио на коришћење зграду у којој ради 174. њихових запослених и у којој се свакодневно прегледа од 150 до 200 наших суграђана.
По речима докторке Гордане Ђокић, директорке крагујевачког ЗХМП (који је од 31. јануара и званично променио назив и статус у Завод за ургентну медицину) Град Крагујевац је дао и још увек даје изузетан допринос у виду додатне кадровске обезбеђености а самим тим и наши суграђни добијају адекватну и правовремену здравствену заштиту.
У име градских власти Повељу је примио Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града, по коме је сарадња локалне самоуправе и Хитне помоћи била и остала одлична, дфок се у име добитника признања захвалила докторка Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту по којој су запослени крагујевачке Хитне помоћи одолели највећем здравственом искушењу на овим просторима од епидемије вариоле вере.
У прилогу који следи послушајте изјаве Мирослава Петрашиновића, Гордане Дамњановић и директорке Завода докторке Гордане Ђокић.