Дом здравља и Заставина амбуланта
Ковид амбуланте крагујевачког Дома здравља у АТД-у и Здравственој станици број 1, ће 7. јануара радити од 7 до 21 час.
У осталим амубалнтама овдашњег Дома здравља 7. јануара биће организован рад у Здравственој станици број 4, у служби за здравствену заштиту школске деце од 7 до 20 часова. То радно време имаће Служба за здравствену заштиту предшколске деце, која се налази у централном пункту у кругу Клиничког центра Крагујевац, као и Служба кућног лечења. Поливалента патронажна служба радиће у четвртак од 7 до 14,20 часова. Амбуланта у Страгарима радиће од 7 до 12 часова, а од 12 до 14:20 часова на терену.
Ковид амбуланта у Заводу за здравствену заштиту радника Застава током празника радиће од 7 до 20 часова. Заставина амбуланта и “Филип Кљајић” ће у дане празника радити од 7 до 13 часова, а недељом од 8 до 12 часова.
Апотека Крагујевац
Због обележавања празника и у крагујевачким апотекама биће организована дежурства, а једино ће Апотека Бубањ за време празника радити уобичајено 24,00. Апотеке “1. мај”, “29. новембар”, “Шумадија”, “Палилула”, “Авала”, “Станово”, “21. октобар”, “Топола”, “Баточина”, “Рача”, “Кнић”, “Гружа”, “Бресница”, “Застава”, “Здравље”, “Лапово”, “Ердоглија”, “Ђурђевдан” и “Аеродром” радиће 6. јануара од 7 до 17 часова, а “Шумарице”, “Наталинци”, “Баре” и “Шаторња” до 14 часова, док ће “Страгари”, “Чумић” и “Топоница” радити до 15 часова. Дежурне апотеке 7. јануара су “1. мај” (10 – 20х) и “Застава” (8 – 20х).
ЈКП “Шумадија” – паркинг, јавни превоз, пијаце, чистоћа и гробља
Паркинг
Паркирање на отвореним и затвореним паркиралиштима неће се наплаћивати 7. јануара. То не важи и за Паркинг гаражу у улици Кнеза Милоша, која ће радити све време током празника 24 часа дневно и где ће се наплаћивати паркирање. Депо за чување непрописно паркираних возила радиће, такође, непрекидно 24 часа.
Јавни превоз
Аутобуси јавног градског и приградског превоза за време празника саобраћаће по измењеном реду вожње. Аутобуси ће 6. јануара саобраћати по реду вожње за радни дан, али скраћено и биће одржани сви поласци закључно са 19 часова. Јавног превоза у Крагујевцу неће бити 7. јануара.
Возила у приградском превозу путника ће до 15. јануара 2021. саобраћати по реду вожње за ђачки распуст.
Пијаце
Пијаце неће радити 7. јануара, а осталих дана радиће по уобичајеном радном времену и то: Шарена пијаца од 8 до 16 часова, Зелена пијаца “Аеродром” од 6 до 20 часова, а остале пијаце (Бресница, Бубањ, Ердоглија, Станово) радиће од 6 до 16 часова.
Чистоћа
Сектор чистоће ће радити по устаљеном плану и програм, док ће Служба зоохигијене по позиву грађана склањати псе луталице са улица и јавних површина.
Гробља
У Крагујевцу 7. јануара неће се обављати сахрањивање на градским гробљима и неће се вршити издавање покојника.
Кориснички центар и пословница у “Радничком”
Кориснички центар ЈКП Шумадија ће 6. јануара радити од 7 до 15 часова, док 7. јануара неће радити.
Пословница у ТПЦ “Раднички” 6. јануара ће радити од 8 до 15 часова, док 7. јануара неће радити.
Зимска служба
У случају снежних падавина организовано је дежурство зимске службе.
Пошта Крагујевац
Због божићних празника неће радити ни поште у Крагујевцу 7. јануара, док ће 6. јануара радити скраћено до 18 часова.
Народна библиотека „Вук Караџић“
Библиотека ће 6. јануара радити до 17 часова, а нерадни дан је 7. јануар.
Шопинг центар “Крагујевац Плаза”
Шопинг центар “Крагујевац Плаза” 6. јануара радиће од 10 до 18 часова, а на Божић биће затворен. “Плаза” ће осталим данима радити у периоду од 10 до 20 часова, осим за објекте прехрамбене робе и апотеке које ће радити од 9 до 21 час, као и биоскопа који ће радити у оквиру посебне сатнице.
Биоскоп “СИНЕПЛЕКС Крагујевац Плаза”
Због обележавања божићних празника и биоскоп Цинеплеxx Крагујевац Плаза радиће редуковано. Биоскоп ће 6. јануара радити од 11 до 16 часова, а 7. јануара неће радити.