Вебинаром „Студије у Америци, како отићи и зашто се вратити“, у оквиру ког је предавање о одласку на студије у иностранство одржао Момчило Александрић, студент докторских студија класичне гитаре на Универзитету у Минесоти (САД), почели су Дани културе студената ФИЛУМ-а, који ће ове године бити организовани електронски, услед пандемије вируса корона, под слоганом #naKlikodTebe.
Поред вебинара о студијама у Америци, за студенте Одсека за музичку уметност, али и остале заинтересоване, биће организован и вебинар о студијама у Европи, на ком ће о својим искуствима говорити Синиша Љубојевић, студен докторских студија хармонике на Универзитету за музику у Вирцбургу (Немачка).
Линка за пријаву: https://forms.gle/5ew563878gSX4Ccd7
У оквиру Дана културе предвиђена је и промоција студијских програма Одсека за филологију под називом „Крагујевац, град студената“, на којој ће наставници и студенти будућим колегама представити студије филологије и предности студирања у Крагујевцу. Пријава за презентације ће трајати до недеље, 27. децембра, до 12 сати, а сви заинтересовани се могу пријавити путем следећег линка:
https://forms.gle/CT9E14gVQ7E1ydfh8
Овогодишња манифестација ће имати и хуманитарни карактер, па ће студенти Одсека за примењену и ликовну уметност свој таленат преточити у радове са дечјим и новогодишњим мотивима, који ће бити донирани Дечјем одељењу Клиничког центра Крагујевац.

Више о овој манифестацији, говори студент продекан ФИЛУМа, Стефан Адамовић: