У вестима из Цркве, издвајамо:
Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије ушао је 6. октобра 2020. године у цетињску Болницу Данило I ради рутинске здравствене контроле а поводом планирања његових предстојећих пастирских активности.

„Претходне дане, Митрополит је провео у кућној изолацији и под непрекидним љекарским надзором. Иако је данас утврђено да је његово опште здравствено стање уредно (без значајнијих потешкоћа), а он се лично добро осјећа, ковид-тест је потврдио да је Владика инфициран овим вирусом, па је баш из тих разлога, он превезен у КБЦ Подгорица. Тамо ће, због повољнијих услова лијечења, бити смјештен све док траје инфекција.

Опште мишљење љекара је да је Митрополитово здравствено стање, с обзиром на позитивни резултат поменутог теста, сасвим стабилно и под контролом. Позивамо браћу и сестре на усрдну молитву пуну вјере и љубави, како за Митрополитово што скорије оздрављење, тако и за здравље и напредак свих обољелих.“, јавља Митрополија црногорско-приморска

У понедељак, 5. октобра 2020. године, у катедрали Светог Јакова у Јерусалиму одслужен је молебан. Његово Блаженство архиепископ Нурхан Манугијан, јерменски патријарх јерусалимски, и Братство светог Јакова молили су се за обуставу ратних дејстава у у Арцаху (Карабаху).

Теолози студенти, као и чланови јерменске заједнице у Јерусалиму, присуствовали су овом посебном молитвеном чину. Молили су се и за мученике, војнике који су дали своје животе и њихове породице. Такође су узнете посебне молитве за војнике и цивиле који бране своју земљу. Јерменска Патријаршија у Јерусалиму позива све да се придруже молитви и затраже заједно са њима Божју заштиту Јермена у Арцаху.