Гост „Новогодишњег интервјуа” Радија „Златоусти” писац Видосав Стевановић, са разлогом је одабран као наш саговорник. Не само због сцог књижевног рада, већ зато што се ни у ком тренутку није либио да се друштвено ангажује и јасно изнесе своје ставовове о бројним друштвеним питањима, слагали се шира јавност и други са њима или не. Баш, напротив.
У овој емисији, са гостом и саговорником Видосавом Стевановићем разговарали смо о различитим, махом „болним” темама нашег, садашњег „друштвеног” или „историјског” тренутка попут: стања у, или. може се слободно рећи и непостојања медија, проблему аутоцензуре, друштвеном ангажмнану као и колико и како јесмо део Европе, у коју, по речиманашег госта „стално бежимо”.
Разговор са писцем, па и новогодишњи, наравно подразумева и питања на чему тренутно ради али и не само шта пише, већ и шта воли да чита, гледа, слуша… Видосав Стевановић, за наше слушаоце ексклузвно најављује и нека од наредних гостовања у његовом Клубу „Видосав” у Ботуњу али за наше слушаоце казује због чега он, са супругом Маријом, воли дочек Нове године.