У Винско ракијском хабу у „Кући Ђуре Јакшића” одлучивши да од сада па на даље задњи дан септембра сваке године буде обележен као крај сезоне печења ракије.
– Дубоко верујемо у то да је ракија стратешки производ ове земље а посебно нашег Региона јер се баш овде прави најбоља ракија на свету, каже Ненад Поповић, директор Регионалне агенције за економски развој и уједно домаћин овог скупа, додајући да се нада да ће од следећа године од овог датума направити манифестацију која ће трајати две-три недеље.
У среду, 30. септембра у Хабу своје ракије представиле су три дестилерије: „Чолић” из Кутлова, „Поповић” из Прогореоца код Аранђеловца и „Драмић” из Крагујевца.
Да је овако конципирана манифестација пун погодак сматрају и отац и син Ненад и Димитрије Поповић из истоименог подрума и дестилерије а и по Јованки Маровић из подрума „Драмић” из Цветојевца Шумадија је као регија најпрепознатљивија по шљиви и по ракији.