„У циљу интензивније сарадње града са академском заједницом разговарали смо о партерском наступу у изради, аплицирању и реализацији међународних и републичких пројеката као и унапређењу летње стручне праксе. Посебан акценат стављен је на решавање проблема потреба студената са инвалидитетом и питање уклањања архитектонских баријера и приступачност објектима факултета као и кретање студената са инвалидитетом унутар зграде факултета. То питање је приоритетно и намеравамо да заједнички нађемо модел за његово решавање имајући у виду да због законских оквира не можемо директно да инвестирамо у инфраструктурне пројекте.“, рекао је Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Поред ректора Универзитета и декана свих факултета крагујевачког Универзитата, састанку су присуствовали члан Градског већа за привреду Радомир Ерић, Марко Лукић, генерални секретар Универзитета, Љупка Михајловска, председница Управног одбора Савеза за приступачност Србија, Владимир Марковић, извршни директор Форума младих са инвалидитетом Крагујевац и Марија Ђоковић, координаторка Канцеларије за младе.

О проблемима студената са инвалидетом и њиховом приступу зградама факултета, говорили су Љупка Михајловска, председница Управног одбора Савеза за приступачност Србија, Владимир Марковић, извршни директор Форума младих са инвалидитетом Крагујевац:

У име свих декана, присутнима се обратио ректор Универзитета проф. др Ненад Филиповић:

О унапређању стручне праксе, за којом опада интересовање, говорио је Радомир Ерић, члан Градског већа за привреду: