Царски часови и света литургија на Бадњи дан у свим храмовима, осим у Храму Св Јоаникија у Бресници и Храму Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама, почиње у 7 сати и 30 минута. У бресничкој цркви, као и у десмировачкој је у 8 сати, а у Малим Пчелицама у 9.

Велико повечерје са освећењем и ложењем бадњака почиње у 17 сати, с тим да је уношење бадњака код Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована у 16 сати. Изузетно у храму Светог Јоаникија у 16 и 30 и у Храму Светог апостола Петра и Павла у Грошници у 17,30. У манастиру Благовештење у Дивостину Велико повечерје почиње у 18 сати, а у 19 сати у цркви Свете Тројице у Церовцу.

Распоред служења литургије на Божић је следећи: У 7 сати почиње литургија у храму Светог Димитрија у Вашаришту. У 7 сати и 30 минута литургије су у Храму Светог Саве на Аеродрому и Светог Пантелејмона у Станову. У 8 сати почињу Божићне литургије у Старој цркви Силасака Светог Духа на апостоле, Храму Свете Петке у Виноградима, Храму Светог Јоаникија у Бресници, Храму Свете великомученице Недеље у Десимировцу, Храму Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама, и грошничком храму. Божићна литургија у Саборној цркви коју ће служити владика Јован, почиње у 9 сати, као и у белошевачкој цркви светог Цара Лазара.

Другог дана Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице владика ће служити у храму светог Пантелејмона и та литургија почиње у 8 сати и 45 минута. У 8 сати је литургија у Грошници, као и у Церовцу, а у свим осталим храмовима је у 9 сати.

На празник светог првомученика и архиђакона Стефана литургије углавном почињу у 9 сати, осим у храму светог Пантелејмона где почиње у 7 сати и 30 минута, у шумаричкој цркви Светог великомученика Георгија је у 8 сати, као и у грошничкој цркви Светог Петра и Павла и десмировачкој цркви Свете великомученице Недеље.