Прва овосезонска премијера изведена је у нашем позоришту у среду, 14. децембра. Реч је о класику Јована Стерије Поповића „Кир Јања” који је на сцену у нашем Театру поставила глумица и професорка на катедри глуме Академије уметности у Београду Драгана Варагић. Насловну улогу Кир Јање тумачи глумац КСТ-а Миодраг Пејковић.
У данашњој „Гостопримници” разговарали смо са актерима представе, редитељком, глумцима али и сарадницима, попут композитора Драгослава Танасковића Трнде, који је са редитељком Варагић сарађивао током њеног боравка и рада у Канади.
Гости данашње „Гостопримнице” су и новинар „Политике” Бране Карталовић који за наше слушаоце оцењује представу али и директор Књажевско-српског театра мр Војо Лучић, који ексклузизивно за слушаоце Радија „Златоусти” најављује следећи репертоарски потез наше позоришне куће.
У овој емисији „Гостопримнице” имали сте прилике да слушате и одломке из Кир Јањиних монолога које изводи глумац Миодраг Пејковић, као и музичке теме из представе које компоновао Драгослав Тандаковић.