ГОСТОПРИМНИЦА- КИЛОМЕТРИ ЗА МИУ ЖИКИЋ

„Сутра у 7 часова ујутру, кренућу на пешачки маратон од моје родне Ресавице до Параћина а све у циљу анимирања јавности за прикупљање помоћи за лечење моје суграђанке, четворогодишње Мие Жикић из Параћина којој је једина шанса да прохода, операција у Турској за коју је потребно још нешто мање од 3 милиона динара.
Такође, циљ акције је скретање пажње на проблеме са којима се сусреће и Миа али нажалост и стотине друге деце у Србији.

Свако ко жели може да буде део ове акције, било слањем СМС поруке са текстом 608 на број 3030 било уплатом донације на рачун Фондације ‘’Буди хуман’’ чиме ће симболично купити километре овог маратона али оно што је једино битно, свака ова порука и донација значиће да је Миа корак ближе детињству и животу какав заслужује.
Ово ће за мене бити само пешачење али за Миу је сваки дан трка са временом јер за сваки дан и месец за који се пролонгира операција, смањују се шансе за иста има ефекте какви се од ње очекују.

Сваког дана, што на телевизији а поготово на друштвеном мрежама видимо на десетине апела за помоћ у лечењу и нажалост, углавном се ради о болесној деци и верујем да нема никога кога све те приче нису дотакле, поготово некога ко макар на тренутак покуша да се стави у позицију те деце и њихових родитеља.
Замислите да од рођења живите у болници, да су вам другари лекари и медицинске сестре а не ваши вршњаци, да никад нисте ходали, потрчали, шутнули лопту, све оне ствари које ми узимамо здраво за готово.
Сва ова деца и њихови родитељи су истински хероји и као такви не смеју остати заборављени.“, каже Владан Вугделија, гост данашње Гостопримнице:

Емисије

Prodajni centar