dragan-stepkovic

Дана, 8. децембра 2016. године, изненада, после краће болести, упокојио се у Господу Драган Степковић, дипломирани теолог, вероучитељ и аутор емисије „Катихизис“ на таласима Радија Златоусти.

Драган Степковић је син протојереја-ставрофора Драгослава Степковића и мајке Миланке. Рођен је 1963. године. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду, а потом и Православни богословски факултет у Београду.

По завршетку студија одлази на даље школовање у Велику Британију и ту остаје скоро целу деценију. По повратку у Србију, постао је вероучитељ у Првој крагујевачкој гимназији и координатор вероучитеља Лепеничког намесништва. Паралелно је, као волонтер, радио емисију „Катихизис“ на таласима радија „Златоусти“ у Крагујевцу.

Бавио се и сликањем икона, а међу многобројним, његова фреска краси и улазна врата храма Светог Саве на Аеродрому у Крагујевцу. Његов таленат за иконописање је, још током богословских дана, препознао тадашњи епископ шумадијски, блажене успомене, др Сава (Вуковић), те га је послао у Волос у Митрополију волоску и димитријевску код тадашњег митрополита, доцније архиепископа атинског и целе Јеладе, блажене успомене, Христодула на учење вештине иконописа.

Био је велики љубитељ живота и добар пријатељ свима који су га познавали.

Опело ће бити служено 11. децембра 2016. године у 13 часова у храму Успења Пресвете Богородице у Саранову.

Вјечнаја памјат! Бог нека му душу прости и подари рајско насеље!