Пандемија короне одложила је све заказане манифестације па и међународну стрип конференцију која се традиционално, већ десет година одржава у нашем граду. Међутим, са друге стране током месеци изолација и самоизолација, седења код куће и поштовања превентивних мера интересовање за стрип као медиј и уметност порасло је међу нашим суграђанима.
О томе који се стрипови најчешће читају међу Крагујевчанима, да ли су у питању „стари” јунаци попут Астерикса, Дилана Дога, Загора и Корто Малтезеа или „нови” које је наша публика упознала прво преко популарних ТВ серија као што су „Панишер” или „Окружен мртвима” разговарамо са Небојшом Весовићем председником Удружења љубитеља девете уметности „Свет стрипа”.
Ово удружење већ две године има и своју стрипарницу у пешачкој зони у Милоја Павловића (Тржни центар „Шумадија”) у којој можете пронаћи апсолутна сва стрип издања не само из наше земље већ и из окружења.
О томе када ће бити одржана Десета међународна стрип конференција „померена” за јесен, шта ће бити са њиховом школом стрипа, када ће заживети њихов редизајнирани сај и на који начин је вирус ковида допринео популаризацији стрипа као уметности разговарамо у данашњем „Дугом, топлом лету” Радија „Златоусти” са Небојшом Весовићем.