Слободна Зона Јуниор, позива младе из свих крајева земље, а нарочито припаднике националних мањина да се пријаве на конкурс и проведу креативно лето са професионалцима из света филма од којих ће имати прилику да науче основе продукције, снимања, режије, монтаже, писања сценарија, као и да анализирају филм и користе архивску грађу, а једна од тема радионица биће и филм у онлине окружењу, односно на друштвеним мрежама.
Конкурс за бесплатне летње кампове друштвено – ангажованог документарног филма за младе из целе Србије, продужен је до 17. јула! Филмски кампови реализују се кроз пројекат Наше разлике су наша снага у периоду од 9. до 23. августа на Дивчибарама, а намењени су младима од 15 од 26. Сви заинтересовани кандидати и кандидаткиње треба да најкасније до 17. јула у поноћ попуне пријавни формулар на сајту freezonebelgrade.org .
О томе ко може да конкурише, какав је одзив и колико је реализација пројекта реална у овој епидемиолошкој ситуацији, послушајте од Оливере Ранђић, координаторкепрограма Слободна Зона Јуниор: