Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља у оквиру пројекта „KnowING IPR” у којем учествују представници 18 земаља Дунавског региона, у среду, 17. јуна је у Хотелу „Крагујевац” организовала је округли сто и радионицу посвећену интелектуалној својини под називом „ИПР: катализатор, не баријера”.
На округлом столу и дебати који је имао за циљ да појасни и омогући коришћење права која проистичу из права интелектуалне својине у циљу подизања капацитета и конкурентности малих и средњих предузећа на територији Србије окупило се тридесетак учесника из: Завода за интелектуалну својину Републике Србије, Фонда за иновационе делатности Републике Србије, Правног факултета у Крагујевцу, крагујевачког Бизнис иновационог центра…
У прилогу који следи на ову тему послушајте изјаве Наташа Ђорђевић из Регионалне агенције за развој Шумадије и Поморавља из Крагујевца испред организатора као и учесника: проф. др Стефан Шокињова, професора Права индустријске својине Правног факултета Универзитета у Крагујевцу по коме је ова тем тренутно најважнија у свету и Данијеле Златић Шутић из Завода за интелектуалну својину Републике Србије.