Објекат подигнут на месту где је некада Ђура Јакшић живео док је службовао у Крагујевцу као подстанар у Карађорђевој улици биће свечано сутра отворен. Здање је замишљено као дом књижевника, сликара, драматурга, глумаца, музичара и солиста, као и за концерте мањих камерних ансамбала, изложбе, читање поезије.
Доња етажа, површине 150 квадратних метара, намењена је винско – ракијском хабу, као месту за промоцију и продају шумадијских вина и ракија. Тим делом објекта управљаће Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, која је пре три године са градом Крагујевцем, општином Топола, Удружењем винара Шумадије и Асоцијацијом дестилерија Шумадијска шљива, започео реализацију великог програма Развој територијалног идентитета Шумадије. О томе како ће све то изгледати разговарамо у данашњој „Гостопримници” са Ненадом Поповићем, директором Економске асоцијације за развој Шумадије и Поморавља.
О томе шта ће се све одвијати на спрату новоотвореног здања када су у питању садржаји везани за културу и уметност, као и који ће се програми одржати већ овог месеца разговарамо са Мирком Демићем, директором крагујевачке Народне библиотеке која управља овим простором.