Валентина Цмиљановић, мастер биолог-молекуларни биолог, добитница је награде Фондације др Горан Љубијанкић за најбољи мастер рад из области молекуларне биологије за 2019. годину.Валентина је завршила мастер студије биологија-молекуларна биологија на Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу и одбранила завршни рад под насловом „Улога интерлеукина-6 у редокс равнотежи и миграционом профилу ћелија хумане плаценте у условима хемијске хипоксије” , у децембру прошле године под менторством доц. др Милоша Матића.
Награду је доделио Управни одбор Фондације на Институту за молекуларну генетику и генетичко инжењерство (ИМГГИ) 30. 1. 2020. У конкуренцији за награду је било 14 мастер радова, а награду су равноправно поделила 4 рада. Преостала три награђена рада су са самог Института ИМГГИ.

О афирмацији коју носи ова награда, међусобној сарадњи, процесу истраживања, теми и циљевима овог мастер рада, људским капацитетима ПМФа, говоримо са Валентининим ментором, доц. др Милошем Матићем и награђеном, Валентином Цмиљановић.