-Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован на празник Светог Василија Острошког служио је свету Литургију у манастиру Каленић .
-Као што је то већ традиција, тачно у поноћ, поред ћивота Светог Василија Острошког Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије прочитао је акатист Светом Василију.
Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је 11. маја 2020. године са свештенством свету службу Божју у цркви Светог Исаије од Оногошта у Горњем манастиру Острогу.
-Опело и сахрана игумана манастира Светотројично-Сергијеве лавре архимандрита Тихона (познатог и као Барсуков) одржана је 7. маја 2020. године у Москви. Он се преставио у Господу 6. маја 2020. године.Према званичном сајту Руске Цркве, он је преминуо због компликација изазваних вирусом короне. Неколико свештеника и људи је присуствовало опелу на отвореном држећи се безбедносних мера. Додатно, сандук је затворен због истих разлога. Покојни архимандрит Тихон је био главни лекар манастира и управо он је указао на опасност на ширење вируса короне.
Ове и остале вести, послушајте у данашњем издању Хришћанских меридијана :