Ауторска емисија Гордане Јоцић има за циљ промовисање света као сигурног места, живота као дара и благослова и блискости наспрам „физичке раздаљине“ и „социјалне дистанце“.
У ово доба короне када свет доживљавамо као претњу и од те претње се штитимо заштитним маскама и рукавицама, када од света морамо да се дезинфикујемо, ми желимо да се подсетимо да је свет у ствари леп и да може за све нас да буде сигурно место, ако га таквим створимо, као што и живот може да буде леп, ако научимо да га славимо.
Управо на тај начин живи наш саговорник Душан Ђурић, за кога је цела држава карантин те често путује на све стране света, како би у другим народима сагледао свој, као и своје место у овом свету.
Душан Ђурић је рођен у Крагујевцу 1973. године. Дипломирани машински инжењер. Докторирао је на Економском факултету и тренутно припрема докторат а Машинском. Ради на Факултету за менаџмент Универзитета „Унион Никола Тесла“ у Београду и као генерални секретар Регионалног кошаркашког савеза централне Србије, а члан је и Управног одбора Кошаркашког савеза Србије.