„У овим емотивно напетим временима помоћ је свакоме потребна“, поручује др Зоран Миливојевић, председник Савеза друштава психотерапеута Србије, али и то да су „људи овде на Балкану врло отпорни“, те да „није проблем у осећањима, већ у ситуацији која их изазива“.
Савез психотерапеута Србије организовао је мрежу добровољних стручних сарадника коју чини скоро 400 психотерапеута, психотерапеута под супервизијом и психосоцијалних саветника, те свако ко има потребу да о својим осећањима и проблемима поразговара са неким психотерапеутом може добити бесплатну психотерапијску подршку путем телефона, неке од апликација (Скајп, Вибер, итд) или имејлом.
Одласком на сајт Савеза:, SavezPsihoterapeuta.org, наћи ћете комплетан списак стручних сарадника који су наведени према градовима, а који су истакли начин контакта и време када су на располагању.
На овом списку, четири крагујевачка психотерапеута, двоје под супервизорством, али како нам др Зоран Миливојевић у овом интервјуу открива- свакоме је понуђен контакт сваког психотерапеута са списка.
Колико је телефонски позив у доба короне спасоносан и коме и у којој форми може бити и треба бити упућен, као и о томе које нас пандемије вребају након COVIDa19 или их освешћујемо у ова специфична времена изолације, послушајте у разговору са председником Савеза психотерапеута Србије, доктором Зораном Миливојевићем.