Од појаве короне на нашим просторима у борбу против њем сем лекара и здравствених радника укључени су и волонтери. Чланови Градске организације Црвеног крста су и раније волонтирали и имали искуства са оваквим начином рада. Због тога су се они прикључили борби против пандемије од првог дана, било да се ради о достави хране и лекова старијим и болесним суграђанима, саветима у Кол центру или набављањем лекова који се плаћају. Наша прва саговорница је Анита Стојковић, волонтерка у Кол центру Црвеног крста који у току две смене окрене преко 200 наших суграђана са разним својим проблемима, страховима и недоумицама.
Волонтери Црвеног крста свакога дана достављају на кућну адресу храну и лекове свима онима који не могу или не смеју да изађу из кућа. Позиве примају на број 034-331-737 до 11 сати пре подне а доставу врше од 13 до 15 часова. Уз доставу иде и фискални рачун тако да тачно знате колико је коштала ваша поруџбина. О томе како изгледа достава на терену током епидемије разговарамо са Алексом Симовићем, првим човеком Теренске јединици „др Елизабет Рос” крагујевачког Црвеног крста.
Шефица рачуноводства Милосава Милекић, појаснила је за наше слушаоце како и на који начин старији суграђани и сви они који не могу да изађу из куће могу преко њих да наруче оне лекове који се плаћају у апотеци. Контакт број за ову услугу је градски Ситуациони центар који можете добити на број 0800-112-113.