Награда „Владимир Булатовић Виб” за најбољег младог сатиричара, коју додељује лист „Политика” свечано је уручена у понедељак, 9. марта Марку Миљковићу из Крагујевца.
– Миљковић је неколико година био у најужем избору за „Вибову награду”, а ове године жири није имао никакве дилеме и једногласно је одлучио да признање припадне њему. Он у најкраћој књижевној форми гради сопствени, препознатљив афористичко-енигматски стил који се темељи на истраживању у језику, каламбурима, језичкој акробатици и еквилибристици, успешној игри речи, уметничкој двосмислености, па и вишезначности, образложио је председник жирија Александар Чотрић одлуку да афористичар из Крагујевца понесе награду. Он је нагласио да Миљковићев афоризам не напада појединца, већ води полемику против лоших појава у друштву, лажних истина и истинитих лажи, догматског начина мишљења и медијских манипулација.
У данашњој емсији разговарамо о његовом раду, узорима, односу који има према Владимиру Булатовићу Вибу, као први Крагујевчанин који је добио ово признање али и стању и положају сатиричне књижевности код нас и у свету. Специјално за емисију „Неимари” Марко Миљковић сам интерпретира своје одабране афоризме.