Град Крагујевац спроводи све мере које је Влада Републике Србије усвојила, а које имају за циљ заштиту становништва од корона вируса – COVID 19. Епидемиoлошка ситуација у Крагујевцу је стабилна, од девет узорака из Крагујевца анализираних на Торлаку до јуче ниједан није позитиван. Институт за јавно здравље Крагујевац, као један од четири здравствена стуба у Србији, тимски ради са свим здравственим установама у граду, тако да нема места паници – речено је јуче на ванредној седници Савета за здравље града Крагујевца који је сазван поводом актуелне епидемиолошке ситуације како би се размениле информације и проверило да ли је систем спреман да одговори на епидемију.
Најважнија препорука чланова Савета за здравље је да се прате упутства надлежних органа и да се појачају мере хигијене како би епидемиолошки пут ставили под контролу.
У прилогу који следи послушајте изјаве докторке Гордане Дамњановић, помоћнице градоначелника за здравствена и социјална питања, градоначелник Крагујевца Радомира Николића и доктора Драгана Васиљевића, директора Института за јавно здравље.