У организацији Удружења Снага пријатељства Амити а у партнерству са Црвеним крстом у Крагујевцу, Крагујевчанима је прошлог петка представљен пројекат Саветовалиште за неформалне неговатеље зависних особа за прерасподелу неплаћеног рада. Овај пројекат који подразумева развој оваквих саветовалишта покренут је са идејом да се кроз сарадњу са градовима Београд, Крагујевац и Чачак, да допринос унапређивању квалитета живота неформалних неговатеља, оболелих старијих особа и равномернијем учешћу жена и мушкараца у нези са једне стране и локалних самоуправа са друге стране. Један од циљева је и да особе које пате од деменције имају квалитетнију негу и живе достојанственије, као и да се успоставе платформе савеза локалних организација цивилног друштва и локалних механизама за родну равноправност у три града, како би заједнички заговарале да се пилотиране иницијативе укључе у локалне буџете.
Овај пројекат је наставо као део пројекта Агенције за родну равноправност и оснаживање жена УН Вумен уз финансијску подршку Велике Британије и Британске амбасаде.
У наставку ћемо чути шта је о самом пројекту рекла Надежда Сатарић, из Удружења Снага пријатељства Амити, а потом и Невенка Богдановић, директорка Црвеног крста у Крагујевцу која је говорила о конкретном раду Саветовалишта у Крагујевцу.