У знак сећања на прерано преминулог колегу са инвалидитетом Александра Марковића Салета и на двогодишњицу његове смрти, у петак, 24. јануара Салетове колеге из Народна библиотека „Вук Караџић” основале су огранак у Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра”. Тим поводом организовано је и сећање на Салета у којем су учествовале његове колеге из библиотеке и пријатељи из „Искре”.
Директор Спортског привредног друштва „Раднички” Бојан Илић и координатор крагујевачке библиотеке и волонтер у „Искри” Весна Лечић Миловановић, потписали су Протокол о сарадњи Спортског центра „Искра” и Народне библиотеке „Вук Караџић”.
Особама са инвалидитетом књиге ће бити максимално доступне, јер ће се између осталог наћи и књиге за слепе и слабовиде на Брајевом писму и у звучној техници, а услуге ове библиотеке „Александар Марковић Сале” користиће и житељи Месне заједнице Вашариште која до сада није на својој територији имала огранак Народне библиотеке.
У прилогу који следи, послушајте изјаве Веснем Лечић Миловановић, координатаором у крагујевачкој библиотеци, организатором програма библиотеке „Вук Караџић” Сање Живановић, директора Спортско привредног друштва „Раднички” Бојана Илића и докторке Гордане Дамјановић, помоћнице градоначелника за здравство и социјална питања.