Документарни филм „Необично обичан ум” – филмски портрет Николе Коке Јанковића премијерно је приказан на самом крају прошле године, 30. децембра у Легату Николе Коке Јанковића.
У питању је тридесетоминутно дело аутора Дејана Ђусића, нашег колеге у продукцији „Ајрис кем”. Само пет дана раније у Скупштини града премијерно је приказан и документарни филм „Од Оријента до Европе – Крагујевац у другој половини 19. века”, такође дело новинара Дејана Ђусића и исте продукцијске куће. Овај филм својеврсан је наставак претходног Ђусићевог остварења филма „О књазу и граду – Крагујевац престоница Србије од 1818. до 1841. године” који је приказан годину дана раније, крајем 2018. године и говори о развоју града Крагујевца од проглашења за прву престоницу модерне Србије.
У данашњој, првој, овогодишњој емсији „Неимара” Радија „Златоусти” разговарамо са колегом Ђусићем о његовом раду на филмованом документовању историје нашег града и познатих Крагујевчана као и даљим плановима њега и продукцијске куће „Ајрис кам”.