У уторак, 20.септембра, када наша света, саборна и апостолска црква слави и празнује Светог мученика Созонта и Претпразништво Рождества Пресвете Богородице његово преосвештенство епсикоп шумадијски господин Јован, уз саслужење свештеника Шуамдисјке епархије освештао је капелицу посвећену Светој Великомученици Анастасији Узорешитељици – заштитници затвореника у Окружном затвору у Петровцу. По освећењу капеле у продужетку је служена литургија.

Чину освећења затворске капелице, прве у нашој епархији после 1945. године сем самих осуђеника, њихових чувара и запослених у самом затвору, као и бројних новинарских екипа присуствовали су и многи гости из Министарства правде, правосудних, судских и полицијских органа и бројних служби са којима ова установа сарађује.
Протонамесник Бранислав Матић, већ пет година је духовник у петровачком окружном затвору. Он је и најзаслужнији што је ова установа коначно добила богослужбени простор за духовне и молитвене потребе њених корисника. Отац Бранислав истиче да су сами затвореници уз помоћ чувара и другог затворског особља уредили капелицу