Поштовани слушаоци, слушате једанаесту емисију из циклуса „Див јунак” посвећену положају ратних инвалида данас Радија „Златоусти”. Током тромесечног рада на емисијама из овог циклуса бројни наши саговорници више пута су истицали да је тема ратних инвалида, њиховог положаја у друштву, проблема на које наилазе, као и самог статуса нераскидиво повезана са укупном тематиком ратних ветерана и чланова породица погинулих бораца. Такође многи наши гости у емсијама циклуса „Див јунак” помињали су и то искључиво у негативном контексту Предлог закона о борачко-инвалидској заштити који је у процедури израде истичући његове бројне мањкавости и наглашавајући да је што се тиче права ратних инвалида и ветерана као и породица погинулих бораца овај закон много гори од претходних.
Захтевајући повлачење оваквог Предлога закона о борачко-инвалидској заштити, али желећи да скрену пажњу на њихове друге, бројне проблеме и генерално лош или никакав положај у друштву ратни ветерани и ратни војни инвалиди који су незадовољни својим друштвеним положајем и својим неоствареним правима већ пуна два месеца протествују у Пионирском парку испред Скупштине Србије захтевајући да их прими председник Вучић. За сада нема ни наговештаја таквом сусрету али како сами истичу они не одустају и издржаће до краја.

Наши саговорници у данашњој емсији су: Ненад Станић, пореклом из Чачка који већ годинама живи у Београду, један је од организаора протеста који је, пошто није удружењски, регистрован на његово име, Миодраг Мокар из Панчева и Веселин Узелац из Суботице.

Емисија „Див јунак” је суфинансирана средствима Министарства културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.