У Спомен-парку ,,Крагујевачки октобар” у четвртак, 14. новембра одржана је манифестација ,,Дан домаћег филма” под покровитељством Филмског центра Србије и Документариста Србије. У оквиру ове смотре која се одвијала у двадесетак градова у Србији у у кино-сали Музеја ,,21.октобар” приказан је филм Милоша Шкундрића под називом ,,Дуго путовање у рат”. Реч је о двосатном документарном филму који преноси узбудљива
размишљања најпризнатијих светских историчара о узроцима и почетку Првог светског рата, који је отворио Пандорину кутију светских ратова, и до тада незамисливог страдања људи. О самој смотри „Дан домаћег филма” и о Шкундрићевом остварењу разговарамо са историчарем Марком Терзићем, кустосом музеја у Шумарицама.
Са редитељем филма Милошем Шкундрићем разговарали смо о томе како је дошао на идеју да његов филм говори о узроцима Првог светског рата а не о самом Великом рату, о тома како је филм „Дуго путовање у рат” приредио као прави биоскопски филм а не као документарце са историјском тематиком на које смо најчешће навикли и на крају на чему сада, тренутно ради.