Данас су почели припремни радови за фрескописање Светотројичне цркве у Крагујевцу, познате као Стара црква која је иначе задужбина кнеза Милоша Обреновића. Ова црква 2018. године обележава 200 година свог постојања, а у њеној порти се налази и Стара скупштина у којој је донет Сретењски устав који слови за први модерни устав Србије. Према речима протојереја Милића Марковића, старешине Светотројичне цркве, овај храм раније никада није био живописан али сада са благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског г. Јована и уз сагласност Завода за заштиту споменика из Крагујевца почиње се са припремним радовима.
– То су обимни радови који подразумевају обијање малтера који је у лошем стању, поновно малтерисање, глетовање и припрему подлоге за фрескопис. За то време богослужења ће се вршити у храму Изношења часног крста који се такође налази у порти Светотројичне цркве и у коме се тренутно служе углавном службе крштења, каже протојереј Милић Марковић.
Иначе, цркву ће живописати познати крагујевачки фрескописци Јекатерина и Миљан Милетић, а очекује се да живопис буде одсликан прилозима верујућих.