Савет Мреже установе културе упутио је Јавни позив за подношење предлога за одређивање сталних манифестација у области културе од значаја за град Крагујевац којим позива Крагујевчане, установе, уметнике, сараднике, стручњаке и удружења из области културе да до 15. новембра предложе манифестације које завређују статус Сталне. Тим поводом у Згради Градске управе организована је конференција за медије на којој су председник Савета Мреже установа културе и члан Градског већа Миљан Бјелетић, чланови Савета, директор Народне библиотеке „Вук Караџић“, Мирко Демић, заменик директора Спомен парка „Крагујевачки октобар“, Ненад Карамијалковић и секретар Савета Раде Грујић из Установе културе „Кораци“ о разлозима због којих је Савет одлучио да упути Јавни позив и појаснили његову процедуру.

До 15. новембра сви заинтересовани предлоге могу да упуте писаним путем непосредно предајом радним данима у Установи културе „Кораци“, Градској Управи за ванпривредне делатности или пријемном шалтеру зграде Градске управе. Предлози могу бити достављени и путем поште или електронски на Обрасцу који се у оквиру Јавног позива налази на званичној интернет презентацији града Крагујевца www.kragujevac.rs и интернет страници www.kulturakg.com, а у свим установама културе чији је оснивач град Крагујевац постављене су и кутије у којима се такође могу убацити предлози.

По завршеном поступку прикупљања предлога, Савет Мреже установа културе ће на својој седници анализирати предлоге, објавити их и код надлежних органа града иницирати доношење одлуке о манифестацијама које завређују статус Сталне манифестације од значаја за град Крагујевац.