Гостујући у новогодишњем програму Радија „Златоусти”, крагујевачки маратон бициклиста Љубиша Шљивић, најавио је свој поход ка крајњој тачки севера Европе, Нордкапу у Норвешкој. Овај момак који је свако своје бициклистичко маратонско путешествије повезао са племенитим и хуманитарним циљем, раније је педалао по Шпанији и Португалији увек прикупљајући новац за неког малишана коме је потребна лекарска интервенција. Но, Нордкап је био његов давнашњи сан. Сад, после 10 месеци од гостовања на нашем радију Шљивић га је остварио да не кажемо одсањао.
Шљивић је за три месеца прешао нешто мање од шест хиљада километара и прошао кроз 12 земаља, како би остварио свој сан, подигао заставу Србије на најсевернијој тачки Европе и помогао да се Михајлу обезбеди Кохлеарни имплант како би петогодишњак могао да функционише и расте уз своје вршњаке. До Осла је возио са другаром Николм из Ћуприје, а онда је следећих две хиљаде километара наставио сам до, како сами Норвежани кажу „Краја света”.
О томе како се за овај подвиг припремао, како је пронашао пријатеља вољног да учествује у оволиком и тако тешком путу, како су одабрали дете којем је потребна помоћ, као и свему оном лепом и оном другом што му се на путу дешавало разговарамо са Љубишом Шљивићем у данашњој „Гостопримници”.