Према ономе што смо данас могли да чујемо на синдикалном састанку који је истовремено био и Конференција за медије Радио-телевизије Крагујевац, судбина ове крагујевачке телевизије је сада у рукама Министарства привреде. Оно би, наиме, током ове или следеће недеље требало да активира своју Комисију за контролу уговорних обавеза купца и да преиспита да ли је купац исплатио плате и доприносе за други крај априла и почетак маја, и ако купац не достави те доказе, Комисија не би могла да има другу опцију осим оне да активира гаранције банке од 150,000 евра које опет не иду у руке радника РТК него самог Министарства. (Нејасно је да ли би Комисија преиспитала и да ли ће купац до 1. октобра, то јест за наредних 25 дана, уложити 150.000 евра у опрему што је такође његова уговорна обавеза.) Банка би даље „гонила“ купца, а што се тиче радника РТК (њих 67.) уколико се овај сценарио оствари постоји само један пут који се рачва у два крака, то је пут раскида приватизације што за раднике значи да ће или морати да сачекају да их купи неко нови у новом процесу приватизације, или да ће постојећи РТК отићи у стечај.
Радници РТК се сада надају да купац Радојица Милосављевић који је само једном посетио ову медијску кућу од када је купио у октобру прошле године (то јест за 11 месеци) и нико, или нико бар да се зна, од радника нема чак ни његов број телефона, неће да дозволи да га банка гања за 150.000 евра, те да ће ипак изнаћи начин да им исплати априлску плату и аконтацију за мај. Али шта то даље значи за њих? Ништа сем да следећих шест месеци наставе да раде без плате, и да се тако број неисплаћених плата увећава од садашњих пет и по до будућих потенцијалних 10 и по.
О судбини РТК говори и Драган Милановић председник Уједињених гранских синдиката „Независност“ за област културе, уметности и информисања.