У Београду се од 20. до 27. октобра одржава 64. Међународни сајам књига. Издавачка кућа наше, православне Епархије шумадијске „Каленић” као и увек је на сајму у Хали 4 у Улици Николаја Велимировића. О издаваштву „Каленића”, као и књигама које се највише траже на сајму разговарали смо на њиховом штанду са Филипом Маринковићем, студентом Православног богословског факултета у Београду који је о њихове продукције посебно истакао споменице и монографије владика Шумадијских Валеријана, Саве и Јована.
Као и сваке године, Град Крагујевац је обезбедио простор за представљање завичајне продукције, пре свега, издања новоформиране Установе културе „Кораци” објављена захваљујући подршци по основу градског конкурса за финансирање пројеката у култури. На здруженом штанду „Корака” и крагујевачке Народне библиотеке, јуче, у среду 23. октобра представили су се сви крагујевачки аутори.
На 64. Међународном сајму књига у Београду, јуче је промовисано и 18. коло едиције „Првенац” крагујевачког Студенстског културног центра, ове године по први пут у суиздаваштву са Установом културе „Кораци”.