Запослени у крагујевачком Jавно-комуналном предузећу „Водовод и канализација” су у штрајку, који је отпочео прекјуче, у понедељак, 29. јула. Чланови сва три синдиката који постоје у овом предузећу траже потписивање колективног уговора за комуналну делатност и повећање зарада које нису мењане 10 година и износе око 27.000 динара. Штрајкачки одбор је и јуче преговарао у локалној самоуправи Крагујевца а прекоговори од којих зависи да ли ће се одлучити за радикализацију штрајка одвијају се и данас.
Ипак, што је најважније све време снабдевање грађана водом је уредно и неће бити прекинуто ни у једном тренутку, јер штрајкачи у крагујевачком водоводу поштују минимум процеса рада.
У данашњој емсији „Данас актуелно” разговарамо са синдикалним лидерима и члановима штрајкачког одбора Бранком Петрашиновићем, председником синдиката запослених у јавно комуналној делатности у ЈКП „Водовод и канализација” и председником Штрајкачког одбора и Сашом Михајловићем, председником Синдиката „Независност” и водоводу, о томе због чега су се одлучили на овај чин, шта му је све претходило и колико и докле су спремни да иду у својој обустави рада.