Јуче је у Књажевско-српском театру селектор овогодишњег фестивала Слободан Савић, позоришни критичар и уредник РТС-а представио селекцију 14. међународног позоришног фестивала Јоаким ИнтерФеста, који ће се традиционално одржати од 7. до 14. октобра. Ове године на фестивалу ће се представити седам позоришта – из Словеније, Хрватске, Румуније, Бугарске, Грчке и два из Србије.
Избор овогодишњих представа је, према речима уметничког директора и селектора фестивала Слободана Савића, један од најквалитетнијих од оснивања овог фестивала. До 2020. године, тврди селектор Слободан Савић, овај позоришни фестивал убрајаће се међу три најзначајнија у Србији. Једна од новина је да ће се уместо досадашњих шест доделити само две награде – Гранд при за најбољу представу фестивала и специјална награда града Крагујевца.
На конкурсу Министарства културе за савремено стваралаштво у Србији, ове године ЈоакимИнтерФест-у, нису одобрена финансијска средства, а овај потез Савић је окарактерисао као неутемељен, непрофесионалан и злонамеран. У прилогу који следи послушајмо експликацију селектора фестивала Слободана Савића.