ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „НОЋ МУЗЕЈА” 2019. године

Током манифестације „Ноћ музеја” у суботу, 18. маја у нашем граду организују се следећи програми:

Поводом Међународног дана музеја, у суботу, 18. маја, у 18 часова, у Народном музеју у Крагујевцу, свечано ће бити отворена изложба Народне банке Србије „Слике времена и догађаја на српском новцу – новац Кнежевине и Краљевине Србије”.
Такође, од 19,30 сати у Малом ликовном салону биће отврена изложба дигиталног принта на платну “Сол арт”, Проф. др Драгана Тодоровића.
У оквиру Ноћи музеја, у суботу 18. маја 2019.године Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ организује изложбу слика, графика и личних предмета Паје Јовановића под називом „Поглед изблиза. Атеље Паје Јовановића“, са отварањем изложбе у 20.30 часова у галерији Музеја „21. октобар“.
Од 21.00 час у Спомен парку почиње ноћни концерт „Сећање на Зорана Петровића“, музички реситал на поезију познатог крагујевачког и српског књижевника на којем учествују професор Владимир Перић и ученици музичке школе „др Милоје Милојевић“.
У Галерији „Мостови Балкана“ од 19.00 часова почиње отварање изложбе слика Милене Павловић Барили (1909 – 1945) из уметничког фонда Фондације Миленин дом – Галерија Милене Павловић Барили.
У оквиру манифестације „Ноћ музеја“ 18. маја Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ организује за све заинтересоване посетиоце бесплатну туру мини-бусом по Меморијалном парку, уз стручно вођење кустоса.
И на крагујевачком ПМФ-у под заједничким називом „Слобода” у Ноћи музеја биће организовани пригодни програми који ће се одвијати на Институт за физику, Институт за математику и информатику, Институт за биологију и екологију и Институт за хемију.
У СКЦ-у у 20 сати биће отворена изложба крагујевачког сликара Зорана Игњатовића под називом „Нови стандарди – нове поетике”.
И у Дому омладине у суботу, 18. маја са почетком у 20 сати биће отворена изложба портрета крагујевачких музичара чији је аутор Горан Соргић Сорга.

Емисије

Prodajni centar