На Републичкој смотри фолклорних ансамбала Србије која се у организацији Савеза аматера одржана у Чачку 6. и.7. априла чланови Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић” из Крагујевца освојили су Златну плакету и постали по девети пут државни прваци. У конкуренцији деветнаест ансамбала из читаве Србије наш „Абрашевић” је заузео прво место испред ансамбала из Новог Сада и Вршца. Њихова чланица Катарина Богдановић проглашена је за најбољег вокалног солисту Смотре.
Честитамо. У данашњој емсији „Неимара” о овом успеху и титули, али и претходнима, говоримо са Марком Лазовићем, уметничким директором „Абрашевића”, Илијом Степановићем, координатором делатности Центра који је подсетио на историјат ове куће али и најавио планове за обележавање њихове 115. годишњице постојања наредне сезоне и наравно, најзаслужнијима за ову девету „титулу” првака државе Зораном Исаиловићем Исом, шефом оркестра и Живојином Миљковићем Пашком, кореографом. Такође, Исаиловић и Миљковић нам причају о томе да ли и код данашњих младих постоји заинтересованост за садржаје „Абрашевића” и како их код њих развијају, како се сналазе за гардеробу, обућу и старе инструменте неопходне за њихове кореографије али и како то изгледа, не само у развијеном свету, већ одмах „ту, до нас” у суседној Бугарској.
Наравно, када је у питању „Абрашевић”, у овој емсији „Неимара” слушамо музику у извођењу њиховог оркестра и вокалних солиста пониклих у овом, некада Културно-уметничком друштву а данас Центру за неговање традиционалне културе попут: Боре Дугића, Соње Перишић, Јелене Томашевић, Данице Крстић, Слободана Стојановића, Кнеза… и многих других.