Поводом Дана државности Србије, Сретења, Законом о државним и другим празницима нерадни дани су 15. и 16. фебруар. Због тога ће сутра и у суботу поједине установе и институције радити са скраћеним или промењеним радним временом.

ДОМ ЗДРАВЉА

Дом здравља Крагујевац ће због празника 15. и 16. фебруара организовати рад у Здравственој станици број 4, у служби за здравствену заштиту школске деце од 7 до 20 часова. То радно време имаће Служба за здравствену заштиту предшколске деце, која се налази у централном пункту у кругу Клиничког центра Крагујевац, као и Служба кућног лечења. Поливалента патронажна служба радиће од 7 до 14,20 часова. Амбуланта у Страгарима радиће од 7 до 12 часова, а од 12 до 14,20 часова на терену.

АПОТЕКА КРАГУЈЕВАЦ

Због обележавања празника и у крагујевачким апотекама биће организована дежурства, а једино ће Апотека Бубањ радити уобичајено 24,00 часа. На Дан државности апотеке „Авала”, „1. мај”, „29. новембар”, „Шумадија” и „Станово” радиће од 8 до 20 часова, „Топола” и „Шаторња” од 8 до 12 сати, а „Баточина” од 8 до 17 часова. У суботу, 16. фебруара, апотеке „1. мај”, „29. новембар” и „Шумадија” радиће од 8 до 20 часова, „Авала” од 8 до 15 часова, а „Станово”, „Топола”, „Баточина” и „Шаторња” од 8 до 12 сати.

ГРАДСКА АГЕНЦИЈА ЗА САОБРАЋАЈ

Аутобуси јавног градског и приградског превоза за време празника саобраћаће по раду вожње за недељу и државни празник.

ПОШТА КРАГУЈЕВАЦ

Због Дана државности неће радити ни поште у Крагујевцу, осим дежурних у Шопинг центру „Крагујевац Плаза” и „Рода центру”. Пошта у Шопинг центру „Крагујевац Плаза” сутра и у суботу радиће од 10 до 20 часова, а у „Рода центру” од 8 до 20 часова.

ШОПИНГ ЦЕНТАР „КРАГУЈЕВАЦ ПЛАЗА”

Шопинг центар „Крагујевац Плаза” радиће уобичајено од 10 до 22 часа.