Крагујевац по први пут има лауреата и то прве награде престижне нишке Арт фондације за уметност.
Милан Степовић, студент мастер студија Катедре за зидно сликарство Филолошко-уметничког факултета, у класи проф. Горана Ракића, добитник је прве награде на престижном конкурсу Ниш Арт Фондације.
Ниш Арт Фондација већ десет година расписује конкурс за младе уметнике из Србије. На овогодишњи конкурс своје радове послало је више од 1500 уметника старости од 18 до 35 година. Жири је одабрао радове 47 аутора а додељене су три откупне награде у дисциплинама: цртеж, графика, слика и скулптура. Прву награду освојио је Милан Степовић, студент у класи професора Горана Ракића.
Награда коју додељује Ниш Арт Фондација је најзначајнија награда за младе уметнике у Србији. Осим за Милана Степовића, награда коју је за свој рад под именом „Хедонизам“ освојио овај млади уметник представља немерљив успех и за Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу

О томе како налази инспирацију у духовности и пре свега у духовној и класичној музици, какава је разлика између стваралаца лепог и узвишеног разговарали смо за вас са овим изузетним младим уметником.