У недељу, 29. маја по новом, а 17. маја по старом календару Његово преосвештенство епископ шумадисјки господин Јован освештао је храм Светог апостола Томе у Илићеву. По обављеном чину освећења храма владика шумадијски Јован служио је свету архијерејску литургији уз саслужење свештенства и монаштва Епархије шумадијске. У портхи рама окупио се бројни верујући народ не само из насеља Илићево већ и из читаве околине.
По завршетку литургије, светог причешча и доделе грамата и захвалницима најзаслужним житељи илићевске парохије приредили су пригодан културно уметнички програм, послужење за бројне госте као и трпезу љубави у оближњем ресторану „Тиха ноћ”.
У данашњој емисији „Од 10 до 13” имаћете прилике да послушате беседу владике шумадијског Јована о значају овог, још једног храма наше Епархије, као и изјаве пархојског свештеника, од јуче протопрезвитера Владимира Ћировића, председника Црквеног одбора храма Светог апостола Томе чија је изградња трајала скоро две деценије – Будимира Светисављевића и Саше Фуртуле, дугогодишњег председника Савета Месне заједнице Илићево и одборника у градском парламенту о нераскидивој вези црква и народа.