Централна манифестација прославе Два века Старе цркве у Крагујевцу одржана је данас, у уторак, 2. октобра. Нажалост, Његова светост патријарх српски г. Иринеј, није могао да присуствује овом догађају, због обавеза у Солуну и на Зејтинлику. Манифестација почела дочеком архијереја Српске православне цркве, наставила се освештавањем фрескописа, Светом архијерејском литургијом коју је служило више епископа. Освећење живописа и свету литургију служио је владика Шумадијски господин Јован са активним и умировљеним свештенством. Епископ шумадијски поделио је током литургије одликовања, грамате и признања најзаслужнијима за рад најстаријег крагујевачког храма.
У оквиру прославе овог великог и ѕначајног хубилеја у згради Старе скупштине отворена је изложба „Из ризнице Старе цркве“, а потом у Театру изведена свечана академија и уметнички програм за званице.
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић присуствовао је манифестацији поводом обележавања 200 година Старе цркве у Крагујевцу.
Са лица места у току „Јутрења” и „Гостопримнице” уживо се укључивала наша колегиница и уредница Гордана Јоцић. Из њених укључења послушајте само део амбијента и догађања са прославе два века постојања Милошеве цркве,