РАДИО КОНЦЕРТ- 5. емисија

У најновијој емисији “ Радио концерт „, представиће нам се ученици СМШ “ Др Милоје Милојевић „, са Одсека за традиционално и народно певање, из класе професора Дејана Чекановића.

ГОСТОПРИМНИЦА – Премијера опере „Краљ Артур“ у Крагујевцу

У Књажевско-српском театру вечерас од 20 сати премијерно ће бити изведена опера „Краљ Артур“ у продукцији Удружења „Опера Нова“ из Крагујевца. Како најављују организатори, публици ће се представити ансамбл који чини чак седамдесет извођача. У необичној маркетиншкој кампањи која је најавила ову премијеру, из „Опере Нове“ позивају гледаоце да изаберу да ли су „на страни часних или оних који не бирају средства?“. Након вечерашње премијере, опера „Краљ Артур“ репризно ће бити изведена у понедељак, 6.децембра, на истом месту, у исто време.

Са редитељем опере „Краљ Артур“, Петром Лукићем, разговарамо о припремама за овај културни догађај од изузетног значаја за Град и публику, као и о могућности да ова, а и остале опере из продукције „Опера Нова“ наставе да живе и буду уврштене у стални репертоар.

ГОСТОПРИМНИЦА – Ваведењски вашар на Шумадија сајму у Крагујевцу

На платоу Шумадија сајма у Крагујевцу у суботу, 4.децембра 2021.године, када СПЦ слави Ваведење Пресвете Богородице, биће организован традиционални Ваведењски вашар. Радно време сајма биће од 6 до 17 сати, а улаз је слободан. О детаљима организације овог вашара разговарамо са Марином Арсенијевић, ПР-ом ЈКП „Шумадија“ Крагујевац.

ГОСТОПРИМНИЦА – Ваведење је почетак нашега спасења

„Тражење смисла живота јесте оно што нам је Господ дао као могућност кад нас је створио“, истиче протојер-ставрофор Милић Марковић, старешина Старе цркве у крагујевцу и главни уредник Радија Златоусти са којим разговарамо о значају празника који сутра прослављамо – Ваведење Пресвете Богородице.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 3.децембар 2021.год.

У данашњем издању „Хришћанских меридијана“ слушаћете:

– СПЦ данас слави Преподобног Григорија декаполита
– Њ.П.Е.Ш.Г.Јован 2.децембра 2021.год. служио заупокојену Литургију и четрдесетодневни помен уснулој протиници Мирјани Смиљковић, у храму Светог Деспота Стефана у селу Бабе
– Прослављен имендан Његове Светости Патријарха српског Г.Порфирија
– Надомак Трстеника ниче храм на темељима из средњег века

КОМУНАЛНО ЋОШЕ – 03. 12. 2021.

Најава искључења воде у Крагујевцу за 03. 12. 2021.

ОБНОВА ЖИВОТА – ВИДЕО СПОТОВИ

ОБНОВА ЖИВОТА – СПОТ О ЗАЈЕДНИЦИ „ЗЕМЉА ЖИВИХ“

ОБНОВА ЖИВОТА – СПОТ О УДРУЖЕЊУ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ

ОБНОВА ЖИВОТА – СПОТ О ПРИХВАТИЛИШТУ ЗА ОДРАСЛЕ И СТАРИЈА ЛИЦА „СВЕТИ ЈОАКИМ И АНА“

ЧУДОТВОРНЕ ИКОНЕ СВЕТЕ ГОРЕ – Хиландарске цркве

У данашњој емисији представљамо вам Хиландарске цркве.

Емисије

Prodajni centar