Skip to main content

ЗАВИЧАЈНИ ПИСЦИ- Никола Теофиловић – прво издање

Никола Теофиловић рођен је у Крагујевцу, 1977. године. Заступљен је у многим часописима и зборницима. Један је од оснивача радио-позоришта „Џртле Фртле за Србију“. Објавио је књигу кратких прича „Јесте ли читали Заратустру у оригиналу“. Након овог интервјуа објавио је и драму „Последња жеља Драгише Недовића“. Оба дела су награђена. Звање професора српског језика и књижевности стекао је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу. Један од првих читалаца његових бројних радова током студирања била је и ауторка емисије, Александра Благојевић, што је био повод да Никола Теофиловић буде гост првог издања емисије „Завичајни писци“, емисије која има за циљ да Крагујевчане упозна са активним ствараоцима крагујевачке књижевне сцене.

ПРИЧЕ ИЗ МАЛОРУСИЈЕ- протојереј Бојан Димитријевић

Након многобројних интервјуа на тему актуелних дешавања у Украјини почетком 2014. године, протојереј Бојан Димитријевић у првом издању емисије „Приче из Малорусије“ говори о нераскидивој вези историје Украјине у државном и Црквеном смислу.

Протојереј Милић Марковић – О ЛЕТЊИМ ПРАЗНИЦИМА

О Петровдану, Ивањдану, светим тајнама, али и манастирском туризму, те значају Госпојинских свечаности, у последњем издању емисије „Од 10 до 1“, говорио је протојереј Милић Марковић, старешина Старе цркве у Крагујевцу.

ПРИЧЕ ИЗ МАЛОРУСИЈЕ- протојереј Бојан Димитријевић , друго издање

О Украјини, њеним честим променама,честим цепањима источних и западних делова, Галицији, Буковини,о временима Револуције,о убијању у оквиру једне духовне и етничке заједнице, „купању у сопственој крви“…
Протојереј Бојан Димитријевић отвара друго издање емисије причом о Брест-Литовској унији, њеном узроку и последицама.