У Манастиру Пиносава у Кусатку, покрај Младеновца, традиционално је на празник Светог Јована Шангајског, одржано Свеноћно Бдење, сазнаје радио „Слово љубве“ из ове светиње Епархије шумадијске. Бденијем и Светом Евхаристијом је началствовао игуман Манастира Пиносава, архимандрит Петар (Драгојловић) коме су саслуживали настојатељ Манастира Тресије јеромонах Серафим, парох опарићки јереј Бојан, парох азањски јереј Страхиња, јерођакон Марко и ђакон Владимир.

У току Бденија сви окупљени верници имали су прилику да целивају и део моштију Светог Јована Шангајског, које је за ту прилику донео игуман Манастира Тресије јеромонах Серафим. На крају је пререзан и славски колач и организована трпеза хришћанске љубави за сво монаштво и свештенство као и све сабране вернике.

Отац Петар је у надахнутој беседи нагласио да је св. Јован Шангајски био истински пастир добри, који је цео живот свој дао за Христа Бога и своје словесно стадо. Захваљујући Радију „Словољубве“ преносимо вам беседу о.Петра Драгојловића.